НОВИНИ

Огірки знову подорожчали

19.08.2021 17:03
depositphotos_5005288-stock-photo-cucumber-and-slices-isolated-on

Лише кілька днів тому ціна на огірки на найбільшому оптовому ринку півдня України, “Неждана” у Херсонській області, коливалась від 4 до 6 гривень за кілограм. Про це повідомляє Терен, пише agronews.ua.

Зараз ціна зросла до 5 – 8 гривень за кілограм.

Що ж до інших сезонних овочів, то баклажани, навпаки, подешевшали. Якщо вже 4 серпня вони вартували від 7 до 8 гривень за кілограм. Тепер ціна знизилась до 5 – 7 гривень за кілограм, йдеться в аналізі від AgroTimes. Така тенденція до зменшення цін на баклажани може продовжиться, оскільки стартував сезон активного збирання.

Вартість червоних круглих помідорів коливається від 5 до 14 гривень за кілограм. Помідори сливки вартують від 5 до 6 гривень за кілограм. Оптові ціни на томати чері без гілки вартують у середньому 20 гривень за кілограм. Рожеві помідори вартують від 12 до 16 грн за кілограм.

Вартість кавунів на найбільшому оптовому ринку коливається від 2,5 до 4 грн за кілограм. Ціни на дині коливаються від 4 до 6 грн за кілограм. Виноград можна придбати за ціною від 40 до 50 гривень за кілограм.

На початку цього тижня фермери з Херсонщини скаржилися, що закупівельники відмовлялися купувати огірки навіть за ціною 1 грн за кілограм. Через це декі фермери згодовують огірки вівцям.

– На ринку сказали, що по 2 гривні за кілограм скуповують огірки. Але вони мають бути рівні, з правильними колючками. Наші огірки закупівельники відмовились і по гривні брати. Сказали, якість не та – колючки неякісні, квітка не така, не підійде. А вівцям підійде, – говорить фермер Максим Сипко з села Великі Копані.

Фермерка розповіла, що гальмує розвиток агробізнесу в Україні

Для ведення успішного агробізнесу потрібно швидко пристосовуватись до можливостей сьогодення.

Проте дуже часто, агросектор страждає через незавершені дії держави. Таку думку висловила директорка ТОВ «Еліта» Надія Кудлай.

– Наше сільське господарство дуже страждає від половинчастих рішень влади. Навіть добрі рішення часто не доведені до кінця, а закон не завжди діє. Так виникає хаос, в якому виживає міцніший, хитріший і той, хто може лобіювати те чи інше питання на потрібному рівні, — розповіла фермерка.

Зі слів фермерки, геополітика впливає на АПК, але існує й зворотний зв’язок. Тому фермер ам потрібно максимально користатись наданими можливостями.

– Вижити можна тоді, коли ти граєш за правилами саме сьогодення. Дають відшкодування — максимально використай, не дають відшкодування — скоротися, направ зусилля туди, де можеш заробити, — висловила думку Надія Кудлай.

На думку фермерки, для державного управління немає іншої задачі, окрім зростання ВВП. Саме тому все, зокрема й сільське господарство, повинно бути направлено на формування валового продукту.

Нагадаємо, що озвучено регіон, що лідирує за врожайністю зернових.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: