НОВИНИ

Один із найбільших експортерів звинувачує АМПУ в корупції

09.03.2023 08:16
do-efiopiji-pryamuye-druge-sudno-u-mezhah-iniciativi-grain-from-ukraine

Електронна черга в портах на відправку зерновим коридором знаходиться в руках нечесних чиновників та їхніх спільників. Вже підготовлена заява на ім’я Генерального прокурора України з проханням відреагувати на ситуацію, що склалася в портах. Про це повідомив керівник ГК «Прометей» Сергій Ольховський, додавши, що компанія має всі підстави так стверджувати та має всі необхідні докази, пише agronews.uа.

«Впевнені, що всю цю історію розіграно корупціонерами Адміністрації морських портів України, а термінал «Транссервіс-2008» виступає маленьким інструментом у всій цій ситуації або знаходиться у змові з чиновниками АМПУ. Вони спільно, подібно рекету, вимагають гроші. З таким підходом нам не бачити Європейського Союзу, до якого прагне держава Україна!» — впевнений керівник ГК «Прометей» Сергій Ольховський.

За його словами, у «Транссервіс-2008» повідомили, що їм невідомо, яким чином формується електронна черга на обробку суден, що заходять на термінал у межах «зернової ініціативи».

В компанії наводять приклад, як працює механізм схеми: одна з компаній групи «Прометей» укладає договір про перевалку вантажу з оператором, який має квоту на даному терміналі, після укладання контракту вона має право завезти суднову партію на склади терміналу. І тут починається «гра» — термінал може як дозволити оперативно накопичити суднову партію продукції, так і зупинити приймання, пославшись, наприклад, на відсутність вільних ємностей для зберігання. 

«В ситуації, яка склалася, важелі впливу знаходяться в руках одного терміналу. Регулюючи завезення продукції на склад, саме він створює поле для маніпуляцій», — підкреслюють у ГК «Прометей».

В результаті повний обсяг суднової партії компанії завезти не дають, однак, як відзначають у ГК «Прометей», для інших компаній обмежень немає. 

«Термінал самостійно визначає, яке судно завантажуватиметься наступним, що є кричущим фактом ручного управління чергою суден! Безумовно, у цій справі диригентом виступає АМПУ, тому потрібно жорстко припинити хибну практику чиновників, які прикривають незаконні схеми!» — вважає Сергій Ольховський.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: