НОВИНИ

Одна з найпопулярніших українських страв з борошна за рік подорожчала на 12%

15.03.2019 12:41


Вартість однієї з найулюбленіших страв українців – вареників – за рік зросла на 12%, що навіть вище за інфляцію. Водночас, середня пенсія в країні зросла тільки на 7%, а мінімальна заробітна плата – на 12% та середня зарплата – на 20%, повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

Для “експерименту” експерт узяв найпростіший рецепт вареників із м’ясом, куди, для приготування тіста, пішло 800 гр пшеничного борошна вищого ґатунку, води 200-250 мл та 1 чайна ложка солі.

У начинку для страви потрібно 300 гр свинини, 300 гр яловичини, 1 чайну ложки солі та 2 щіпочки чорного молотого перцю.

Піджарка зроблена з 250 гр цибулі та 150 гр сала. У готову страву можна додати 200 гр сметани.

  1. Свинина – 300 гр. У січні 2018 року вона коштувала 33 грн, а в січні 2019 року – 35 грн. Подорожчання за рік склало 6%.
  2. Яловичина – 300 гр. На початку минулого року цей інгрідієнт коштувала 35,1 грн, а зараз вже 38,7 грн. Тобто ця складова страви підскочила у ціні на 10%.
  3. Борошно – 800 г. У 2018 році – 7,7 грн, рік по тому – 9,1 грн. Ціна зросла на 18%.
  4. Цибуля – 250 г. У січні минулого року – 1,4 грн, у січні 2019 року – 4,6 грн. Вартість зросла більше ніж у три рази.
  5. Сало – 150 гр. Його можна було купити за 10,8 грн, а на початку поточного року сало “затягло” на 11,5 грн. Ціна підвищилася на 6%.
  6. Сметана – 200 гр. У січні 2018 року вона коштувала 10,2 грн, а через рік вже 11,5 грн, подорожчавши на 13%.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: