НОВИНИ

Одеський порт пропонує наповнити турецьку «цитрусову» лінію вантажами українського експорту

06.11.2019 15:19
d9b0dfb99ea777c_1000x600

Одещина планує посилити турецьку «цитрусову» лінію вантажами українського експорту. Перспективи розширення торговельно-економічних зв’язків між Одеською областю та турецькою провінцією Зонгулдак були обговорені під час зустрічі з іноземної делегації у понеділок, 4 листопада.

Як повідомила прес-служба адміністрації Одеського порту, в.о. керівника адміністрації Денис Карпов презентував виробничі можливості та інвестиційні проекти Одеського порту на зустрічі представників ділових кіл Одеської області з делегацією турецької провінції Зонгулдак.

Карпов нагадав, що Одеський порт і турецьку провінцію Зонгулдак пов’язує регулярна лінія Одеса — Зонгулдак — Одеса із доставки цитрусових.

«Порт Зонгулдак є головною перевалочною базою Чорноморського напрямку турецького плодоовочевого експорту. І вже понад 15 років поспіль Одеса є одним із постійних адресатів цього експорту. Щороку з жовтня по березень включно судна типу ро-ро щотижня привозять до причалу №21 Каботажної гавані партії цитрусових з Туреччини. Всього за сезон набігає 40-60 тис. тонн лимонів, мандаринів, апельсинів. Пік сезону припадає на грудень-січень. Експедитори називають цей період «новорічним завезенням» тропічних фруктів. Звичайно, адміністрація Одеського порту зацікавлена у тому, щоб судна на лінії ходили завантаженими не лише в бік Одеси. Тому під час переговорів у форматі B2B з нашими турецькими партнерами ми піднімали питання про можливість розширення номенклатури вантажів на лінії за рахунок українського експорту, а можливо і транзиту», – розповів Карпов.

За підсумками зустрічі підписано меморандум про співпрацю між діловими колами Одеської області та провінції Зонгулдак. У церемонії підписання взяли участь голова ОДА Максим Куций, губернатор провінції Зонгулдак Ердоган Бекташ і мер міста Зонгулдак Омер Селім Олан.

Організаторами зустрічі виступили регіональне представництво Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) та Департамент інвестицій, міжнародного та міжрегіонального співробітництва ОДА.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: