НОВИНИ

Очікується зростання світового виробництва молока

16.11.2021 16:11
chto-budet-esli-kazhdyj-den-est-molochku_1598040162908798388

Згідно з прогнозами експертів FAO, світове виробництво молока досягне 928 млн. тонн. Зростання відбудеться у всіх основних країнах виробниках, і перш за все в організації відзначають Азію і Північну Америку. Про це повідомляє milkua.info, пише agronews.ua.

Про це йдеться в доповіді FAO — продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Окрім цього, за підсумками поточного року виробництво молока в світі зросте на 1,5%.

Крім того, прогнозується розширення світової торгівлі молочними продуктами — це буде зумовлено відновленням економіки після збоїв, спричинених пандемією коронавірусу.

В останні місяці збільшення обсягів внутрішнього виробництва та млявий споживчий попит уповільнили темпи зростання молочного імпорту.

Також у документі прогнозується помірне зростання виробництва молока в Європі завдяки збільшенню надоїв та сприятливим погодним умовам навесні, що покращить стан пасовищ і стримає зростання витрат на корми. Також незначне підвищення виробництва молока очікується в країнах Центральної Америки та Карибського басейну — там це відбудеться за рахунок промислових господарств.

Читайте також: В Україну йде сніг і мороз.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: