ВАЖЛИВО

Обсяги переробки свинини в Італії знизилися на 30%

16.05.2020 12:07
Обсяги переробки свинини в Італії знизилися на 30%

Ситуація на ринку свинини Італії вкрай негативна: виробничі потужності знижені на 20-30%, а холодильники магазинів заповнені. Повідомляє Бетан Вілкінс, старший аналітик Ради з питань розвитку сільського господарства та садівництва Великобританії (AHDB), пише agronews.ua.

Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій в країні минулого тижня знизилися до 1,15 євро за кілограм. Це на 28% менше, ніж на початку березня, коли середні котирування становили 1,60 євро.

“Поточні травневі ціни на свинину в Італії є найнижчими з 2010 року”, – коментує Бетан Вілкінс.

Однак Італія не єдина європейська країна, яка постраждала від кризи COVID-19. Кон’юнктура ринку швидко погіршується в Іспанії, Польщі та частково в Німеччині.

Звіти свідчать, що ситуація на ринку Іспанії погіршується. Незважаючи на те, що пропускна здатність переробних підприємств знизилась, проблемою є навіть переміщення запасів м’яса, що вже накопичилося. Середні котирування в країні впали на 12% в період з кінця березня до середини травня.

Нагадаємо, аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на живих свиней на 18 – 24 травня 2020 р.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: