НОВИНИ

Обіг торгівлі агропродукцією між Україною та ЄС досяг рекордних $7,5 мільярда

11.11.2019 12:01
yaya-16274

При цьому позитивне сальдо становило 3,2 млрд дол.Обіг торгівлі агропродукцією між Україною та Європейським Союзом у січні-вересні 2019 року збільшився на 23% проти минулорічних показників за відповідний період і досяг рекордних 7,5 млрд дол. Про це повідомила прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з посиланням на заступника директора Миколу Пугачова.

“При цьому позитивне сальдо становило 3,2 млрд дол. США”, – зазначив експерт. Найбільшими торговими партнерами для України в ЄС залишаються сім країн – Нідерланди, Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція і Бельгія – сукупна частка цих семи країн становить 4/5 обігу взаємної торгівлі сільгосптоварами. Більш того, з Бельгією обсяги взаємної торгівлі аграрною продукцією збільшилися на 19% – до 401 млн дол. За словами експерта, основні обсяги поставок до Європи Україна забезпечує за рахунок зернових і олійних культур, а також соняшникової олії і макухи. Згідно з прогнозом Пугачова, Україна може встановити рекорд торгівлі за підсумками року.

“В цілому, за умов збереження існуючих тенденцій Україна за результатами повного 2019 року встановить новий рекорд в аграрному експорті до Євросоюзу”, – цитує прес-служба експерта.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”, Україна в січні-вересні 2019 року збільшила експорт агропромислової продукції в країни світу на 22% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 15,6 млрд дол. За інформацією ННЦ “Інститут аграрної економіки”, імпорт в Україну агропродукції в січні-вересні поточного року збільшився на 7,7% – до 4,2 млрд дол. У 2018 році зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукцією України збільшився на 1,7 млрд дол. – до 24,3 млрд дол.

Зокрема, експорт української продукції АПК становив рекордні 18,8 млрд дол., а імпорт – 5,5 млрд дол


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: