НОВИНИ

Об’єднаним громадам надали фінансову незалежність від районів

21.09.2020 14:32
dreamstime_s_37282456

Законопроект №3614, який у другому читанні прийняла Верховна Рада, передбачає фінансову незалежність об’єднаних громад від районів. Про це на сторінці у Facebook повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, пише agronews.ua.

Він зазначив, що законопроект передбачає, що сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від влади району. Всі 1469 ОТГ, території яких уже затвердив уряд, з 2021 року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

«Більшість податків підуть безпосередньо у громади. До бюджетів громад надходитимуть: ПДФО 60%, місцеві податки і збори, рентні платежі, акцизний податок, доходи від використання комунального майна, плата за надання адміністративних послуг», — написав Іван Чайківський.

Він переконаний, завдяки законопроекту реформа децентралізації та передача фінансів і можливостей на місця зможуть повноцінно бути завершені.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: