НОВИНИ

Нульове мито на вино з ЄС матиме негативний вплив на українські вина

06.01.2021 13:32
7ca56a8-vino-1583

Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості “Укрвинпром” вважає, що застосування нульової ставки ввізного мита на вина з Європейського Союзу є дискримінацією стосовно українських виробників і прогнозує зниження обсягу їх продукції на ринку вина. Про це заявив генеральний директор корпорації Володимир Кучеренко. Про це повідомляють Українські Новини, пише agronews.ua.

“Потік імпортної продукції буде збільшуватися, і в умовах нерівної конкуренції доля українських вин на ринку очікувано знизиться”, – сказав він.

Кучеренко зазначив, що введення нульового мита є дискримінаційним щодо українських виробників, оскільки Україна не має можливості надавати багатомільярдні дотації, як це відбувається в країнах Євросоюзу.

На його думку, з огляду на, що найбільш субсидованими імпортерами виноробної продукції є Італія, Франція і Німеччина, і те, що експорт українських вин значно нижче за імпорт, очікується негативний вплив мита на ринок вина в Україні.
Кучеренко заявив, що це йде врозріз з проголошеним курсом щодо підтримки національних виробників і знищує сам принцип здорової конкуренції.

“Ситуація дуже складна і вимагає корекції з боку держави. На жаль, на наш ринок через відсутність належного контролю заходить імпортна винопродукції не завжди високої якості, яка заповнює полки торгових мереж і винні карти “, – прокоментував він.

Кучеренко додав, що незначне коливання вартості імпортованого вина на полицях магазинів в залежності від торгової політики тієї чи іншої компанії не гарантує українському споживачеві отримання якісного напою в пляшці.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: