ВАЖЛИВО

Вчені створили заміну азотним добрив

23.07.2021 16:37
kartinka-3-podgotovka-grunta-dlja-sazhenca

Стартап Pivot Bio, що використовує мікроби для заміни синтетичних добрив, залучив $ 430 млн інвестицій. Кошти будуть спрямовані на міжнародну експансію, про це повідомляє Reuters, пише agronews.ua.

Стартап Pivot Bio «народився» в лабораторії Каліфорнійського університету в Берклі. Його розробки базуються на використанні мікробів, які створюють і подають азот до рослин.

Загальний обсяг фінансування Pivot Bio з урахуванням останніх залучених інвестицій склав $ 600 млн. Вартість компанії оцінюють приблизно в $ 2 млрд.

«Наша пропозиція для виробників – замість того, щоб витрачати долар на азотні добрива, витратите долар на азот Pivot», – сказав співзасновник і генеральний директор компанії Карстен Теммі

І додав, що їхня продукція вже конкурентоспроможна за вартістю.

До того ж, якщо синтетичні добрива повинні вноситися окремо під час розвитку посівів, що збільшує витрати на робочу силу, рідкий продукт Pivot вноситься разом з насінням під час посіву. Далі всю роботу проробляють мікроби.

За підсумками минулого року Pivot Bio потроїв обсяг продажів: американські фермери, які вирощують кукурудзу і пшеницю, використовували його продукти на мільйонах акрів полів.

Теммі відмовився назвати точну площу, але зазначив, що в цьому році вона була в чотири рази більше, ніж в попередньому.

Нагадаємо, що Гетманцев повідомив, чи обкладуть податком власників городів.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: