НОВИНИ

Ліси України готують до зміни клімату

25.03.2020 07:32
482c34148b754f06b78eee078175b36c-wide-big

Лісівники України наразі не просто відновлюють лісові ділянки, а й створюють біологічно та посухостійкі лісові насадження. Адже зміна клімату вимагає нових культур та порід. Повідомляє пресслужба Державного агентства лісових ресурсів України.

Так, у центрі та на Волині традиційно висаджують дуб, а ще такі витривалі породи, як горіх чорний. Ще одна цінна лісова культура – модрина, яку активно вводять у склад лісових насаджень. Це більш посухостійкі лісові породи, які мають цінну деревину.

На Сумщині план з відновлення лісу вже виконано на 83% і висаджено близько 5 мільйонів дерев, – коментує хід лісокультурної кампанії начальник відділу лісового господарства Сумського ОУЛМГ Анатолій Омельченко. Висаджують у сумських лісах сосну звичайну, дуб звичайний, ялину європейську, а також туж модрину європейську, березу тощо.

На Львівщині під час проведення лісовідновлювальних робіт заплановано висадити до 5 млн. шт. сіянців та саджанців деревних порід сосни звичайної, ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного. Також тут вирощують ліси із бука лісового, клена явора, вільхи чорної та інших цінних пород.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: