ВАЖЛИВО

Зрошувальні системи WESTERN збільшують врожайність кукурудзи втричі

02.03.2021 16:45
153460620_259709202276927_6825327918949215038_n

Аналіз існуючого стану зрошення в Україні в цілому та у південному її регіоні, засвідчує, що рівень використання наявного потенціалу зрошення є вкрай незадовільним – в Україні на кінець минулого року  використовувалось лише 22 % від наявної площі, а в південному регіоні  28 %. Таку думку висловив доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри гідротехнічного будівництва водної інженерії та водних технологій Херсонського державного аграрно-економічного університету Олексій Морозов на вебінарі “Економічний ефект і окупність зрошувальних систем Western Irrigation”, пише agronews.ua.

«На сьогоднішній день зрошувані землі є стратегічним фондом України, які дозволяють в умовах змін клімату отримати стійкі врожаї. Тому їх відновлення та ефективне використання є надважливим у розвитку АПК України», – говорить Олексій Морозов.

Для сучасного етапу розвитку зрошення однією з ключових проблем є відновлення зрошення шляхом модернізації та реконструкції зрошувальних систем із застосуванням новітніх способів та техніки поливу (низьконапірні дощувальні машини, ресурсозберігаючі режими зрошення тощо).

Такими характеристиками відповідають зрошувальні системи від компанії АМАКО Україна, що є структурною одиницею заводу Western. Так, наприклад, при капіталовкладеннях на одну кругову зрошувальну машину із розрахунку 1000 дол США на 1 га, її окупність складе 2-3 роки.

✅ За розрахунками спеціалістами АМАКО, при використанні новітніх зрошувальних систем Western прибуток від врожаю кукурудзи з 1 га зростає майже втричі порівняно з богарою, сої — в чотири рази, озимої пшениці — вдвічі, а соняшника — втричі.

«Оптимальні умови фінансування, що включають партнерські програми, дозволять вам з мінімальними капіталовкладеннями впровадити ефективну систему зрошення WESTERN, яка завдяки підвищенню прибутку з кожного зрошуваного гектару окупить себе за доволі короткий період – до 3 років», – говорить Олександр Морозов.

Читайте також: як зменшити витрати на експлуатацію сільськогосподарської техніки.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: