ІНФОГРАФІКА

Нові правила маркування термінів придатності харчових продуктів

04.12.2019 17:55
44960423457produkti-610x337

У зв’язку із введенням в дію 6 серпня поточного року Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» було підготовлено інфографіку, у якій надано роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни – «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» та «вжити до», повідомляє https://agroreview.com.

Так, на ринку існують швидкопсувні продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним.

Водночас, є ряд продуктів, які, за дотримання встановлених умов зберігання, залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні. Для таких продуктів буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…».

Однак, як після закінчення терміну «вжити до…», так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.

Наочно з новими правилами можна ознайомитись за допомогою інфографіки.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: