НОВИНИ

Нові об’єкти ДП «Укрспирт» перейшли у приватну власність

09.03.2021 13:24
09a1060-ukrspirt-690

В Україні продовжується створення конкурентного ринку виробництва спирту. На минулому тижні було приватизовано ще 2 об’єкти спиртової галузі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

Так, 4 березня відбувся  аукціон з продажу окремого майна Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту.  За об’єкт приватизації на торгах змагалися 6 компанії, а стартова ціна зросла в 4,8 рази – зі стартових 21,2 млн грн до 101,2 млн грн. Об’єкт розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області, був заснований ще в 1776 році та модернізований у 2015-ому

Також 5 березня  на аукціоні ДП “Прозоррo.Продажі” було приватизовано  окреме майно Тхорівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт”. За право власності на актив на відкритих торгах змагалися 4 учасників, які збільшили ціну у 3,5 рази – зі стартових 21, 6 млн грн до 75 млн грн. Активи зосереджені у двох локаціях Сквирського району на Київщині: селі Тхорівка та місті Сквира. Підприємство володіє будівлями та спорудами, а також технологічним обладнанням, необхідним для виробництва спирту.

Загалом на приватизацію держава виставить 41 МПД, що входять до держпідприємства “Укрспирт” та ще 37 об’єктів, що об’єднані в концерн “Укрспирт”.

Нагадаємо, що ДП «Укрспирт» у 2020 році сплатив рекордну кількість податків.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: