НОВИНИ

Чи стане південь України краєм льону

10.02.2020 12:02
len

Чим привабливий льон олійний для півдня України та як вести господарство в умовах посушливого клімату. Про це розповідає директор ПСП «Альфа-Агро» Ігор Брагінець, в інтерв’ю Kurkul.com.

“Ми вирощуємо олійний льон. А для нього чим вища температура, тим кращий показник олійності на виході. Культура підкорила мене не лише красою, але й екстенсивністю технології. У багатьох людей є площі, які вони, з однієї сторони, не віддають комусь, але і не засівають, бо техніки не вистачає, чи коштів на ЗЗР. Тоді без льону ніяк. “, – каже фахівець.

Головна перевага олійного льону, на думку спеціаліста, – він дуже мало потребує вологи і мінімальної кількості техніки

“В його технології є декілька речей, за якими потрібно точково слідкувати. Але коли ти все це витримуєш, то льон дає непогані врожаї”, – ділиться Ігор Брагінець.

“Потенціал культури нам вдалося розкрити повністю. Середній показник 1,8 т/га, але маємо поле рекордне, де врожайність сягнула 3 т/га. Все завдяки тому, що поле було добре підживлене, додали мікроелементів навесні. В принципі, ми очікували на високий показник. Але такі рекордні цифри здивували”, – розповідає далі експерт.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: