ПУБЛІКАЦІЇ

Німці поклали око на українську землю і агробізнес

22.01.2019 12:12

Через небажання українців працювати на своїй землі, іноземці і скуповують землю сільгосппризначення. Таку думку висловив радник першого віце-прем’єр-міністра з аграрних питань Михайло Апостол. Докладніше читайте в публікації Agronews.

“Чому німці масово хочуть працювати в Україні в агробізнесі, скупляючи корпоративні права підприємств,створюючи спільні підприємства та використовують інші схеми, внаслідок нашого недосконалого земельного законодавства”, – написав політик на своїй сторінці в Facebook.

В Німеччині вартість оренди зросла приблизно на 5%

“У Німеччині за підсумками останніх зафіксовано зростання цін на оренду сільгоспземель. Вартість оренди зросла приблизно на 5%, до € 406 за гектар. Ще більш значне зростання спостерігалося за новими договорами оренди, укладеними на 2017/18МР, – на 10%, до € 481/га”, – нагадав Михайло Апостол.

“Ціна продажу земель сільськогосподарського призначення в порівнянні з минулим роком особливо не змінилися і склала в середньому € 19400 за гектар. Такі дані озвучив Штефан Шульц, керуючий директор німецького Товариства з використання та управління земельними ресурсами (BVVG), яке займається комерціалізацією сільгоспземель, раніше перебували в держвласності, зокрема колишньої Німецької Демократичної Республіки (НДР), передає Agrarheute”, – продовжує політик.

“Найвищі ціни купівлі-продажу в минулому році спостерігалися на землю Мекленбург-Передня Померанія – € 25 тис. … У нас все в 10 разів меньше: орендна плата 45-50 доларів. То чому ж не заробити на українській землі, коли українці безпорадні”, – наголошує Михайло Апостол.

За рік реалізовано 2 748 прав оренди на земельні ділянки сільгосппризначення

Згідно з даними, оприлюдненими на офіційному сайті Держгеокадастру, за неповний 2018 рік на земельних торгах було реалізовано 2 748 прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Це на 50% більше, ніж за весь минулий рік (1 837).

Тим часом, загальна площа переданих в оренду на земельних торгах ділянок за результатами 2018 року склала 58,7 тис. га, що на 38% більше, ніж у 2017 році (42,5 тис. га).

Сума надходжень до місцевих бюджетів від проведення земельних торгів за неповний 2018 рік перевищила на 65% минулорічний результат та склала 195,9 млн грн (118,7 млн гривень у 2017 році).


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: