НОВИНИ

Німецько-Український аграрний комітет продовжив свою роботу

14.07.2021 11:31
630_360_1593692401-337

13 липня 2021 року в Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулося 17 Засідання Німецько-Українського аграрного комітету. Міністр агрополітики Роман Лещенко привітав учасників Німецько-Українського аграрного комітету з відновленням їхньої роботи. Про це повідомляє пресслужба Міністерства, пише agronews.ua.

Міністр наголосив, що нинішнє засідання відбувається вже за нових змін в аграрному секторі України. З 1 липня в нашій державі запрацював ринок землі.

«Ми ліквідували несправедливість до українського аграрія, яка існувала понад 100 років на наших теренах. Це велика, історична зміна, яка закладає ґрунтовні основи зростання українського аграрного сектору. Тому ми вдячні нашим партнерам, які готові ділитися досвідом, співпрацювати в локалізації виробництва, разом інвестувати у розвиток українського аграрного сектору», – зазначив Роман Лещенко.

Він додав, що для України досвід, підтримка і співпраця з німецькими колегами є дуже важливою стосовно реалізації ключових проектів: земельної реформи, запуску державного аграрного реєстру, агрострахування, розвитку меліорації та зрошення земель.

Голова німецької делегації Фрідріх Вакер, керівник Департаменту міжнародної співпраці Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини, привітав українську делегацію із успішним запуском земельної реформи і висловив всебічну підтримку Україні в її реалізації.

Міністр агрополітики також зазначив, що учасники німецько-українського аграрного комітету домовилися про співпрацю щодо запровадження Європейського Зеленого курсу Green Deal в Україні. Передовсім йдеться про те, щоб це було вигідно для всіх учасників процесу: фермерів, споживачів і щоб цей проект відбувався у контексті збереження навколишнього середовища, мінімізації впливу на клімат.

Нагадаємо, що потрібно для розвитку української аквакультури.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: