НОВИНИ

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

05.09.2022 17:17
b80ea3ea38e44cb9b41c65c79ffde000_XL

Мюнхенський стартап Planet A Foods розробив процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та сестра. Зараз доктор Максиміліан та доктор Сара Маркварт працюють над тим, щоб зменшити тиск на ланцюжки постачання какао. Для отримання інноваційного какао вони поєднали традиційні і точні методи бродіння.

Співзасновник та генеральний директор Максиміліан Маркварт говорить, що ланцюги постачання какао зараз перенапружені. Глобальний попит на продукт складає 5 млн т щороку. 

«Ми починаємо з какао та шоколаду, — ділиться він. – Якщо зміна клімату сильно вдарить, пропозиція какао зменшиться. Виникає аспект ризику поставок».​

Далі стартап перейде до пальмової та кокосової олії. Основним інгредієнтом замінника какао-порошку є овес.

«Ми по-особливому квасимо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак какао», — пояснив доктор Маркварт. 

Інший інгредієнт, призначений для заміни какао-масла, отримують за допомогою точної ферментації.

Як сировину Planet A використовує патоку (що є відходами від виробництва цукру). Патока живить олійний штам дріжджів, здатний виробляти еквівалент какао-масла. Змішування двох інгредієнтів дозволяє отримати шоколад без какао.

Альтернативи темному та білому шоколаду також розглядаються.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: