НОВИНИ

Німеччина стурбована спалахами АЧС у Польщі

14.01.2020 08:30
boar

Уряд Німеччини нещодавно заявив про стурбованість поширенням африканської чуми свиней у Польщі, неподалік від німецького кордону, пишуть на сайті Асоціації «М’ясної галузі».

У грудні 2019 року в Польщі було зафіксовано 55 спалахів африканської чуми свиней (АЧС) у диких кабанів, про що повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я тварин (OIE) 9 січня. Хвороба була виявлена ​​лише в 30 кілометрах від Німеччини, одного з найбільших експортерів свинини в Європі.

Азійські країни, включаючи Китай, регулярно вводять заборону на імпорт свинини з регіонів, де виявлено АЧС, що спричиняє величезні втрати для експортерів м’яса. Хворобу поширюють дикі кабани, м’ясо яких доволі популярне в Європі. “Останні докази виявлення африканської чуми свиней відносно недалеко від німецького кордону викликають у нас велику стурбованість”, – заявив молодший міністр сільського господарства Німеччини Уве Фейлер у своїй заяві. «До цього моменту спільні федеральні та державні зусилля зупиняли потрапляння хвороби до Німеччини, але ми не можемо розслаблятися». Коментаря з боку Польщі у відповідь на цю заяву надано не було. 

Фейлер заявив про необхідність активізувати зусилля для запобігання поширенню хвороби до Німеччини, що підтримає Польщу в її зусиллях до припинення поширення хвороби. Регіональні уряди Німеччини вже почали будувати огорожі уздовж польського кордону, намагаючись зупинити заражених диких кабанів, мігруючих до Німеччини.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: