НОВИНИ

Німеччина готова інвестувати у зелену трансформацію України

29.08.2021 14:27
0878

Федеративна Республіка Німеччина готова інвестувати у зелену трансформацію України. Про це міністра економіки й енергетики ФРН Петер Альтмаєр заявив на брифінгу у рамках саміту «Кримська платформа», передає mind.ua, пише agronews.ua.

«Ми готові допомогти Україні, якщо йдеться про Угоду про приєднання до ЄС щодо питань кліматичних змін і енергетичних питань, – запевнив він. – Ми підтримуємо зелений перехід України, готові співпрацювати якомога тісніше, коли мова йде про синхронізацію електричної та енергетичної систем України, електричної та енергетичної систем Євросоюзу і Німеччини задля позитивного і конструктивного врахування важливих інтересів України у цій сфері».

Петер Альтмаєр додав, що оскільки Німеччина є лідером у цій сфері й 46% енергії, яку споживають у країні, добута з відновлювальних джерел, багато німецьких компаній готові виходити на український ринок.

«Німецькі компанії готові інвестувати у виробництво «зеленого» водню в Україні, що дуже позитивно позначиться на декарбонізації економіки», – наголосив міністр.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: