НОВИНИ

«Нібулон» модернізував власний парк сільгосптехніки на 1,22 млн дол

14.04.2020 19:02
https://agronews.ua/

“НІБУЛОН”  модернізує власний парк сільськогосподарської техніки, поповнюючи її новими сучасними одиницями від провідних світових виробників. Про це повідомила пресслужба ТОВ СП “НІБУЛОН”, пише agronews.ua

Так, нещодавно компанія закупила для нового аграрного сезону: 6 просапних сівалок KINZE 3600 AgLeader та Gaspardo MTR-8, 6 розкидачів мінеральних добрив Amazone ZA-V 3200 та Kverneland TL-3900, 2 телескопічних навантажувачі MasseyFerguson TH-7035 і самохідний оприскувач CASE Patriot 3330 на загальну суму 1,22 млн доларів США.  

Окрім того, фахівці сервісних центрів виробничих підрозділів компанії  під час підготовки та безпосередньо у період польових робіт виконують високоякісний ремонт та обслуговування техніки, чим забезпечують максимальну результативність її роботи.

Минулого тижня виробничі підрозділи компанії, що розташовані у 12 областях України, розпочали комплекс робіт із сівби ярих культур, усі підприємства на 100 % забезпечені необхідним насіннєвим матеріалом та добривами.

Після передпосівного обробітку ґрунту – культивації, внесення мінеральних добрив – на площі близько 31 тис. га перші філії у Миколаївській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській та Полтавській областях приступили до сівби пізньої групи ярих культур.

Зокрема, станом на сьогодні кукурудзою засіяно на 1,5 тис. га (із запланованих 17,8 тис. га), соняшником – 5,5 тис. га (з 21,3 тис. га).

Незважаючи на те, що посівні роботи розпочалися нещодавно, уже маємо лідерів. Так, філія «Кам’янець-Подільська» Хмельницької області вже посіяла 100 % соняшнику. Філія «Прибужанівська» Миколаївської області виконала 100 % робіт з посіву кукурудзи в своєму регіоні.

Дещо пізніше розпочнеться сівба сорго та сої. Їх у цьому сезоні заплановано посіяти на площах 1,8 тис. га та 1,9 тис. га відповідно. Увесь комплекс робіт із сівби «НІБУЛОН» планує завершити в максимально стислі терміни.

“Щодо прогнозів врожайності культур ярих, то наразі все залежить від весняних дощів. За зимовий період накопичилася критично низька кількість вологи у ґрунті й на формування врожаю, як ніколи, впливатимуть поточні опади”, – зазначив Костянтин Хмельницький, заступник генерального директора компанії з сільськогосподарського виробництва.

Також наприкінці минулого тижня усі виробничі підрозділи закінчили друге підживлення озимини. Наразі тривають роботи із обробітку рослин та ґрунту засобами захисту. 

За результатами обстеження «НІБУЛОНівських» аграріїв, майже всі посіви перезимували успішно, врожай формує 33,9 тис. га озимих культур, у тому числі 29,1 тис.  га пшениці, 1,6 тис. га ячменю озимого та 3,2 тис. га ріпака.

Нагадаємо, що “НІБУЛОН” придбав 108 нових вагонів-хоперів бункерного типу для перевезення зерна.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: