НОВИНИ

Незаконно вирубали ліс майже на 600 тис грн

29.05.2020 11:32
https://agronews.ua/

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконної рубки дерев у Тернопільській, Вінницькій, Миколаївській областях, склав 569,5 тис.грн. Про це повідомляє пресслужба ДЕІ, пише agronews.ua.

Державними інспекторами ДЕІ в Тернопільській області у БРДАП «Бережанирайагроліс» зафіксовано незаконну рубку дерев. Інспектори нарахували 50 пнів незаконно зрубаних дерев (48 червоних дубів та 2 сосен).

Матеріали перевірки направлено до Бережанського ВП ГУНП в Тернопільській області для долучення до матеріалів кримінального провадження.

Державними інспекторами ДЕІ в Тернопільській області виявлено незаконну рубку 22 дерев на території Монастириського лісництва ДП «Бучацьке лісове господарство».

У ході обстеження виявлено пні незаконно зрізаних дерев, що у 30-ти метровій смузі лісових ділянок, суміжніх з територією лісосіки рубки головного користування, яка проводилася у 2019 році. Частину пнів незаконно зрізаних дерев було спалено, прикрито землею та порубковими залишками.

Сума розрахованих збитків склала 139,5 тис.грн.
Матеріали справи надіслано до Монастириського ВП Теребовлянського ВП ГУНП в Тернопільській області для долучення до кримінального провадження.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області продовжує фіксувати зловживання щодо використання природних ресурсів

Державними інспекторами ДЕІ у Вінницькій області було затримано громадянина при здійсненні незаконної рубки дерев породи ясен в кількості 4 шт. різних діаметрів в межах лісового масиву ДП «Козятинський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс».

На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 510 грн.

Також, порушнику буде пред’явлено претензію для добровільного відшкодування завданих збитків на суму 17198 грн.

Державними інспекторами ДЕІ в Миколаївській області було встановлено що, під час виконання робіт з реконструкції перехрестя вулиць Генерала Карпенка та Крилова, працівниками підрядної організації ТОВ “Новіком Інновейшен” було пошкоджено до ступеня неприпинення росту стволи 19 дерев різного природного складу.

Збиток, завданий навколишньому природному середовищу, становить 21175 гривень.

На посадову особу підрядної організації складено протокол про адміністративне правопорушення.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: