НОВИНИ

Незаконне споживання електроенергії влетіло фермеру у понад 1 млн грн

17.06.2021 16:00
1-1-1024x682-1024x682

Вкотре результати рейдів підтверджують, що безоблікове споживання електроенергії, тобто розкрадання, коштує набагато дорожче, чим сумлінне споживання. Про це повідомдляє Херсонщина за день, пише agronews.ua.

Для господаря фермерського господарства, що знаходиться в Бериславському районі, незаконна економія влетіла в чималу копієчку. Під час планового огляду та перевірки приладів обліку на території об’єкту «Виробничі будівлі та споруди» виявлено відсутність пломби, яка була встановлена відповідно до акту про опломбування та збереження пломб. Відсутність пломби давало можливість безобліково споживати електричну енергію.

Наявність пломби на електролічильнику є запорука того, що користувач не втручається в роботу лічильника з метою зміни його показників. А зрив пломби, її відсутність – є порушенням встановленого державними нормами порядку обліку електроенергії.

Виявлений факт порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії зафіксовано в акті, сума нарахування згідно з яким становить більш ніж мільйон гривень.

Південно-Західний апеляційний господарський суд (справа №923/402/19 від 27 січня 2021 року) визнав доведеним порушення з боку юридичного зазначеного споживача, та підтвердив правомірність нарахування у сумі 1 мільйон 44 тисячі 444 гривні.

Енергетики в котре доводять, що експерименти з псевдоекономією призводять до відкриття кримінальних справ, ризику втрати здоров’я, шкодять репутації та суттєво впливають на гаманець.

Шановні споживачі, споживайте електроенергію відповідально.

Нагадаємо, що КабМін встановить роздрібні ціни на пластикові пакети.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: