ВАЖЛИВО

Нестача води в Україні: чиновники знайшли вихід

24.05.2020 20:05
content-desktop-q7eu-12-depositphotos-14_965x0

Нестача води в країні – чиновники знайшли вихід. Державне агентство водних ресурсів готує документи для моделювання водного дефіциту. Завдяки ним можна буде оцінити та виявити, які саме території України будуть відчувати водний дефіцит та терміново ліквідувати нестачу. Повідомляє пресслужба агентства , пише agronews.ua.

22 травня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому виступив перший заступник голови Держводагентства Михайло Хорєв.

«Щоб уникнути дефіциту водних ресурсів встановлено оптимальні режими роботи водних об’єктів. Це ті узгоджені «правила гри» з водокористувачами для збалансованого водокористування в умовах маловоддя», – заявив Хорєв. 

Повідомляється, що в цілому наповнення водосховищ дозволяє забезпечити повною мірою водні потреби українців. І не тільки пріоритетні — питні та побутові потреби населення, а й ті, які забезпечать зрошення. 

«Залишається складною ситуація на р. Тетерів з наповненням водою водосховищ Відсічне і Денишівське, які є джерелами водопостачання міста Житомир. Для поліпшення цієї ситуації водогосподарські організації забезпечили скиди води з вищерозташованих штучних водних об’єктів, однак це не вирішило проблему в цілому», – розповів чиновник. 

Щодо режимів роботи дніпровських водосховищ на травень встановлені обмеження обсягів води, що пропускаються через турбіни Кременчуцької ГЕС. Крім того, при Держводагентстві розпочала роботу експертна група з розробки стратегічних напрямків збереження водності в умовах маловоддя. 

В результаті засідання агентству було доручено й надалі забезпечувати дотримання узгоджених режимів роботи водосховищ та водогосподарських систем, а в разі погіршення подальшого зниження водності, оперативно корегувати режими роботи з урахуванням прогнозу. 


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: