НОВИНИ

Небезпечний шкідник атакує посіви озимих культур

21.05.2021 16:39
klop-shkidlyva-cherepashka

У Степу, південному та центральному Лісостепу клоп шкідлива черепашка за чисельності 0,2-1, осередково 2 екз. на кв.м (Запорізька, Луганська, Херсонська обл.) заселив 18-60% площ озимих, де пошкодив 1-3% рослин. Про це повідомляє agroconf, пише agronews.ua.

Про це йдеться у щотижневому звіті Держпродспоживслужби щодо фітосанітарного стану сільгоспкультур.

Наразі триває відкладання яєць клопами (0,1-0,5 екз. на кв.м). Прохолодна, дощова погода стримує масове та дружнє заселення посівів шкідником.

Початок відродження личинок клопа шкідливої черепашки у посівах озимини очікується у третій декаді травня. У Поліссі та північних областях Лісостепу посіви заселяють австрійський, маврський, гостроголовий, інші види клопів.

«Захисні заходи від личинок клопа шкідливої черепашки проводять протягом 10-12 днів за наявності 15-30% личинок третього віку та чисельності 1-2-х і більше (у посівах твердих і цінних сортів пшениці), на решті посівів за 4-6, в насіннєвому ячмені 8-10, товарних 20-25 личинок на кв.м дозволеними до використання інсектицидами, що ефективно проти супутніх фітофагів», – зазначають фахівці Держпродспоживслужби.  

Нагадаємо, стрімке потепління зумовило активізацію шкідників на Дніпропетровщині. Як повідомлялося, шкодочинність хлібної жужелиці вища на озимині після зернових попередників.


Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: