НОВИНИ

НБУ знизив облікову ставку до 11%

30.01.2020 13:34
Облікова ставка

Національний банк знизив облікову ставку на 2,5% до 11%. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, на сторінці у Facebook

За прогнозами НБУ, економічне зростання прискориться з 3,3% у 2019 до 3,5% у 2020 році, а в наступні роки становитиме близько 4%.

«Я вітаю пом’якшення монетарної політики Національним банком. Це має позитивно вплинути на розвиток економіки», — зазначив Тимофій Милованов.

У прес-службі НБУ додали, що на кінець 2020 року очікується зниження облікової ставки до 7% завдяки швидкому поліпшенню макроекономічної ситуації в країні.

Нагадаємо, Мінекономіки домовляється з Нацбанком про перегляд ставки кредитних ризиків для банківських установ, які надаватимуть кредити для купівлі землі після відміни мораторію. Якщо НБУ перегляне коефіцієнти, передбачені Постановою НБУ №351 «Про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями», у фермерів має з’явитися можливість брати позики без застави та під комфортні відсотки.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: