Спеції не тільки додають незвичайний смак і аромат страві, але ще й позитивно діють на організм, оскільки багато приправ мають ряд лікувальних властивостей. Але найкориснішою, на думку експертів, є куркума. Про це розповіла американський лікар Люсія Гарсіа, пише agronews.ua.
Куркума містить цінний інгредієнт — куркумін, який має протизапальний, антибактеріальний та противірусний ефект. Цей компонент є потужним антиоксидантом, тому захищає організм від дії вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.
В Індії цю приправу називають “суперпродуктом”, місцеві жителі вживають її в середньому від 2 до 3 г на день. Наприклад, на острові Окінава живе найбільша кількість довгожителів, і експерти вважають, що їх секрет полягає у вживанні куркуми. Жителі додають її у чорний перець, який підвищує біодоступність куркуміну у 20 разів.
Відомо, що завдяки спеції підвищується мозкова активність (покращується пам’ять, увага), зміцнюється робота серцево-судинної системи, полегшується біль у суглобах та знижується рівень “шкідливого” холестерину.
Читайте також: Стало відомо, хто в Україні невдовзі отримає підвищену пенсію.