НОВИНИ

Названо три причини стрімкого здорожчання тепличних овочів

04.02.2019 12:57

Одна з головних причин здорожчання продуктів – дефіцит овочів на ринку. Запаси в українських комбінатах вичерпалися, а попит не спадав, тому овочі почали імпортували з Туреччини. Однак, там через несприятливі погодні умови тепличні овочі, зокрема томати, дорогі. Відповідно, через ці три фактори на українському ринку зросли ціни. Про це повідомляє Oboz.TV.

Наразі подорожчали продукти, які не підлягають довготерміновому зберіганню. Тобто не можна створити відповідних запасів.

«Дуже багато продуктів вони швидко псуються. Не можна закупити такої продукції наперед і видавати на ринок, коли закінчаться попередні запаси. Схема приблизно така: виготовили, експортували/імпортували, реалізували, знову вирощуємо. Коли в цій схемі обривається хоча б один етап, відразу з’являється дефіцит. А він прискорює ріст цін», – пояснює економіст Євген Олейніков.

Та на його думку, проблемним лишається не тільки питання закупки з-за кордону тепличних овочів, але й те, що це вплине на ціни протягом усього сезону. Євген Олейніков прогнозує, що вони ростимуть і надалі, адже якщо покупці готові платити високу ціну, її надалі ніхто не знижуватиме.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: