НОВИНИ

Названо три продукти, які суттєво подорожчають восени

31.08.2021 12:34
maxresdefault-3553

За даними Міністерства фінансів, в липні річна інфляція прискорилася від 9,5% до 10,2. Таких показників не фіксувалося з 2018 року. Експерти стверджують, що українцям слід готуватися до того, що ціни не припинять своє зростання. Про це повідомляє agrotrend, пише agronews.ua.

Прогнозується, що м’ясна продукція збільшиться в ціні на 5-10%, і подорожчання вже почалося. Минулого місяця м’ясо великої рогатої худоби, а також курки, в порівнянні з червнем, зросло в ціні на 3%.

Серед головних причин називають подорожчання комунальних послуг (в тваринництві використовується велика кількість води і електрики), а також корму.

За даними економіста Олега Пендзина, вартість хліба продовжить збільшуватися приблизно на 1,5% на місяць. І таке зростання відбудеться незважаючи на те, що в цьому році в країні очікується рекордний урожай зерна — понад 70 млн тонн. Однак уже з вересня продукція подорожчає, і причина — все те ж зростання тарифів на електроенергію для підприємств.

Не виключають фахівці і зростання цін на яйця. У 2021 році ціни відверто шокували українців, хоча за останні місяці десяток подешевшав на 6-8 грн. Однак восени вартість може повернутися до рівня квітня — до 38 грн за десять штук.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині виявили найбільшу плантацію коноплі в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: