НОВИНИ

Названо топ найнебезпечніших продуктів в супермаркетах

10.09.2021 09:35
supermarkety-v-barselone-1


Харчовий хімік розвінчала популярні міфи про їжу. Про це повідомляє znaj.ua, пише agronews.ua.

Харчовий хімік Ольга Косникова стала героїнею нового випуску передачі”ходять чутки”. Вона розповіла про різноманітний і повноцінний раціон, а також зруйнувала багато популярних міфів про харчування.

Зокрема, вона відповіла на питання про те, що спонукає людей віддавати перевагу “натуральній” їжі?

“Якщо нам говорчт, що продукт” без хімії ” – це обман. Тому що хімія це все навколо нас. Будь-яка їжа складається з хімії. Просто люди плутають небезпечний отрутохімікат з будь-яким хімічним з’єднанням”, – впевнена вона.

Також вона розповіла, чи вважаються фермерські продукти натуральними і безпечними? І чи правда, що дорогий кави одно хороший, а чай в пакетиках менш корисний, ніж звичайний листовий чай?

“Напої в пакетиках і на вагу, в принципі, не більше шкідливі, ніж більш якісний чай», – поділилася Крснікова.

Окремо вона зупинилася на темі дитячого харчування і продуктах, які можуть нести шкоду зростаючому організму.

“Яблука обробляють воском. Фрукти, коли до нас везуть, обробляють, щоб вони краще зберігалися. Застосовуються воски, парафіни, лаки, смоли. Це підгледіли у природи. Існує ряд безпечних речовин, їх можна змити водою або щіточкою. Навіть якщо ти з’їси, нічого страшного не буде», – запевняє хімік.

Вона також пояснила, чому люди бояться ГМО.

“Людей лякає все нове. Люди орієнтуються не на вчених, а на жовту пресу. Насправді ГМО-це корисна технологія”, – пояснила дівчина.

Нагадаємо, що в Україні сезон цукроваріння розпочали 5 цукрозаводів.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: