ВАЖЛИВО

Названо ТОП-5 причин, чому варто вирощувати равликів в Україні

29.05.2020 09:31
97070985_163893901772343_7166030999254466560_n

5 причин, чому варто вирощувати равликів назвав президент Асоціації равлиководів України ProSnail Кирило Олійник. Про це повідомляє прес-служба асоціації, пише agronews.ua.

Равликовий бізнес входить в топ перспективних і затребуваних бізнес-проектів на сьогодні. Вигідне географічне розташування України та помірний клімат ідеально підходять для вирощування равлика на всій території України.

???? Попит на равликів

На сьогодні равликове м’ясо користується великим попитом серед європейських споживачів. Щорічно лише французи з’їдають близько 50 тисяч тонн цього продукту. Цифра по Європі значно вища.

За словами експертів попит на равликову продукцію збільшується з кожним роком на 3-5%, що відкриває неабиякі можливості для українських виробників.

???? Легкий старт

Щоб почати займатися розведенням молюсків, ваші одноразові витрати на облаштування поля мають складати 1000-1400 євро. Вам також знадобиться земельна ділянка 10-12 соток та пара вільних рук.

???? Сезонність

Не варто забувати, що равлики люблять тепло і вологість. Тобто в зимовий період тварина впадає в сплячку, отже, цикл виробництва зупиниться до наступного сезону, а ви зможете відпочивати.

???? Окупність

Щорічні витрати на купівлю малька равлика становлять 1500 євро. При дотриманні технологій розведення, температурного режиму, збереження потомства в сезон “збору врожаю” ви отримаєте 3 тонни дорослого равлика.

Ціна викупу равликів Асоціацією равлиководів України Prosnail 2019 року становила 2,20 євро/кг за умови «ГРОШІ ОДРАЗУ» , у нас немає «відстрочки платежу», ми не беремо «під реалізацію». Собівартість вирощеного равлика складатиме 1-1,2 євро/кг. Як бачимо, навіть незначні інвестиції здатні принести стабільний дохід.

???? Користь равликового м’яса

Про користь продукції молюсків говорять всі експерти, від косметологів до гастроентерологів. М’ясо молюсків містить високий рівень білка, в якому міститься амінокислота холін. Крім цього до складу входять мікроелементи, які потрібні людському організму – фосфор, магній, кальцій, рибофлавін, інші.

М’ясо є дієтичним, тому користується попитом серед споживачів. Калорійність в ста грамах тримається на позначці 90 ккал. Його рекомендують діабетикам, зростаючим дітям, вагітним жінкам.


Отже, якщо замислюєтесь про те, чи не розпочати равликовий бізнес, не гайте часу! Телефонуйте, щоб отримати консультацію:

 +380 (66) 703 61 93 Юлія Настасівна – директор експортноі компанії, викуп равлика; +38 (067) 406 03 43 Тетяна Шевченко – виконавчий директор, організація ферми.

Для довідки:

Асоціація «Равлиководи України «ProSnail” – це об’єднання фермерів-равлиководів з багатьох регіонів України. Асоціацією засновано експортну компанію з всіма дозвільними документами, відкрито холодильник-склад з сортувальним цехом з прийому равлика від фермерів.

Асоціація розвиває програму підтримки фермерів початківців «Сімейна равликова ферма у власному городі». Популяризуємо та розвиваємо равликівництво в Україні 


Перегляди: 75
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: