НОВИНИ

Названо Топ-5 імпортерів української агропродукції

12.02.2019 12:22

Лідируючу позицію серед імпортерів стабільно займає Індія. У минулому році ця країна купила української агропродукції на 1,8 млрд доларів. У 2018 році Україна збільшила зростання вартості експорту аграрної продукції на 5,4% – до $ 14,8 млрд доларів. Про це напередодні повідомила прес-служба Ради з питань експорту продовольства.

Відзначається, що лідируючу позицію серед імпортерів стабільно займає Індія, яка купує українські бобові овочі, овес, соєва та соняшникова олія. Загальна сума експорту даних товарів склала ляє 1,8 млрд доларів.

На другому місці знаходиться головний світовий імпортер – Китай. Піднебесна придбала української агропродукції на 1 млрд доларів. Найбільше було відвантажено в Китай кукурудзи на загальну суму 489 млн доларів і соняшникової олії – 334 млн доларів.

Третє місце зайняли Нідерланди – 643 млн доларів. Країна активно імпортує м’ясо і субпродукти птиці, вершкове масло, кукурудзу, гречку і просо.

Четверте місце за Іспанією. Вартість експорту у цю країну знизився на 32% в порівнянні з 2017 роком – Іспанія опустилася на одну сходинку вниз. Кукурудза і бобові користуються найбільшим попитом серед іспанців.

Саудівська Аравія імпортувала аграрної продукції на загальну суму 510 млн доларів. Основними позиціями поставок були яйця птиці без шкаралупи, ячмінь, м’ясо і субпродукти птиці.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: