НОВИНИ

Названо термін окупності вирощування картоплі на зрошенні

11.08.2020 08:32
58a4c8f873591-4a1daf_1200-14840

Встановлено, що застосування технології крапельного поливу гарантує підвищення врожайності картоплі в 2 – 3 рази в порівнянні з поверхневими способами поливу. А також дозволяє поліпшити якість бульб, економлячи при цьому 15 – 35% добрив в перерахунку на одиницю продукції. Про це повідомляє Агросторі, пише agronews.ua.

Врожайність картоплі залежить від його сорту, характеристик посадкового матеріалу і грунту, кліматичних особливостей і застосовуваних при вирощуванні технологій.

Ще одна перевага крапельного зрошення перед іншими методами – економне витрачання води. Грунт втрачає значно менше вологи, ніж при дощуванні, так як випаровування ніяк не впливає на її розподіл.

Кошти, вкладені в іригацію за допомогою системи крапельного поливу окупляться дуже швидко – за один рік. Для порівняння, інвестиції в установку дощувальних машин будуть повертатися протягом двох – чотирьох років.

Термін дозрівання вирощуваної культури, її якість і обсяг безпосередньо пов’язані з вибором устаткування для проектування системи крапельного поливу. Рішення для кожного конкретного господарства будуть індивідуальними залежно від обраних сортів, кліматичних умов регіону, джерела водопостачання і особливостей місця посадки.

Світовий рекорд зафіксований в Новій Зеландії: урожай картоплі, який вдалося отримати новозеландським фермерам в 2010 році, склав 880 ц / га.

Нагадаємо, українські науковці вивели першу у світі суперцукрову колоскову кукурудзу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: