ВАЖЛИВО

 Названо сприятливі дні для посіву огірків

17.04.2023 19:07
tips0001_2

Для раннього врожаю огірків, городники мають виростити розсаду. Досвідні дачники орієнтуються на посівний календар. оскільки є не кожен день є сприятливим для городніх робіт.  Так, найсприятливішими днями квітня для обробки та пророщування огіркового насіння є 17, 25 й 26 число. Сіяти насіння огірків на розсаду краще  22, 25 та 26 квітня. Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com, пише  agronews.ua.

Досвідчені городники завжди сіють першими ранньостиглі культури.

Перед посівом, насіння потрібно продезінфікувати, замочивши у розчині марганцівки.

«Через 18-25 днів після появи перших сходів, можна висаджувати розсаду огірків на город або у теплиці. Якщо садити розсаду в теплицю, тоді слід робити це в ранні дати», — кажуть городники.

Слід зазначити, що ранньостиглі сорти дають врожай через 40-45 днів з моменту появи сходів, середньостиглі через 45-50, а пізньостиглі через 50-65 днів.

Сіяти можна сухим способом або з попереднім пророщуванням насіння. Для цього його потрібно загорнути у вологі марлеві мішечки та залишити їх в теплому приміщенні на 3 дні. Після, насіння огірків можна сіяти на розсаду.

Посіявши огірки, контейнер слід накрити плівкою або кришкою та поставити у тепле приміщення, температура якого має бути від +20 до +26°С.



Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: