НОВИНИ

Названо сорт аґрусу, який найлегше вирощувати в Україні

13.10.2021 18:06
ahrus

На північному сході України аґрус – рідкісна рослина. Це пов’язано з низькою реалізацією цієї ягоди, труднощами її збору, догляду за колючими кущами. Але є ще одна вагома причина – велика кількість шкідників та грибів-паразитів, що вражають рослину. Про це повідомляє Журнал “Ягідник”, пише agronews.ua.

Тетяна Коросташівець – садівниця-ягідівниця, яка на практиці вишукує найоптимальніші схеми посадки, живлення й захисту плодово-ягідних культур на своїх кількох сотках. Методом спроб та помилок віднайшла свої секрети у вирощуванні тих чи інших культур. Свою ділянку називає «зеленою лабораторією», яка постійно працює.

Головне – обрати правильний сорт

Сорт Інвікта з великою (до 6 г) ягодою жовтого кольору, середнього терміну дозрівання, зимостійкий, урожайний, з високою стійкістю до борошнистої роси.

Сорт Безшипний середнього терміну дозрівання. Врожайність – до 4–6 кг з куща. Кущ мало розгалужений, схильний до утворення пагонів. Ягоди надзвичайно красиві, зелені, з червоним рум’янцем, вагою 4–6 г, кисло-солодкі. Аґрус стійкий до грибкового захворювання антракнозу, відносно стійкий до збудника борошнистої роси. Дегустаційна оцінка – 4,5 бала.

Сорт Хінонмакі Ред. За стійкістю до борошнистої роси він є справжнім лідером. Його дозрілі ягоди досить довго тримаються на кущах, не опадають і не в’януть.

Сорт Машека. Великі червоні ягоди повністю дозрівають у середині серпня і мають вагу 4–5 г. М’якоть соковита, світло-жовтого кольору, шкірочка тоненька, матова, кисло-солодка на смак. Кущ зимостійкий.

Сорт Неслухівський – середнього строку дозрівання. Ягоди великі, темно-червоного кольору, до 6,5 г вагою. Вони довго утримуються на кущах і не втрачають своїх смакових властивостей.

Сорт Уайт Сміт. Ягоди цього сорту середні за розміром, білого кольору, дозрівають наприкінці липня. Цей аґрус має десертні властивості.

Нагадаємо, що Ціни на соняшникову олію знову піднялися.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: