ВАЖЛИВО

Названо сільгоспвиробників, які звільняються від оподаткування прибутку до 2027 року

09.02.2022 11:31
photo

Держава до 1 січня 2027 р. звільняє певні групи сільгоспвиробників від оподаткування прибутку. Ці кошти зараховуються, як цільова допомога та підприємства можуть використати їх виключно на розвиток власного бізнесу. Про це овідомляє LigaZakon, пише agronews.ua.

За законом від оподаткування прибутку звільняються сільгоспвиробники, які працюють за такими КВЕД:

  • КВЕД 01.47 — розведення та вирощування свійської птиці, за виключенням вирощування курей, одержування яєць курей та діяльності інкубаторних станцій з вирощування курей;
  • КВЕД 01.49 — в частині розведення та вирощування перепелів і страусів;
  • КВЕД 10.12 — виробництво м’яса свійської птиці, за виключенням виробництва м’яса курей, витоплювання жиру курей, забою, оброблення та фасування м’яса курей, а також здійснюють діяльність з реалізації власно виробленої вирощеної такої продукції (за виключенням м’яса курей).

«Ці  кошти підприємства можуть використовувати на створення чи переоснащення матеріально-технічної бази, збільшення обсягу виробництва, впровадження новітніх технологій. Контроль за цільовим використанням вивільнених коштів здійснюватиме ДПС, а Мінагро контролюватиме виконанням інших заходів моніторингу щодо використання таких коштів», — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Оприлюднено нові цікаві лоти з оренди землі у Prozorro.Продажі 



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: