ВАЖЛИВО

Названо шість підроблювачів молочної продукції в Україні

12.12.2020 18:02
1-40

Антимонопольний комітет України наклав штрафи на суму понад 111,5 млн грн на шістьох підроблювачів молочної продукції. Про це повідомляє пресслужба АМКУ, пише  agronews.ua.

Ці виробники виготовляли суміш з невідомими складниками та називали таку продукцію «маслом» і заміняли молочні жири на рослинні при виробництві сирів. Зазначається, що з точки зору закону, вершкове масло та твердий сир є традиційними молочними продуктами, до складу яких не можуть входити жири та білки немолочного походження. При наявності будь-яких інших жирів, крім молочних, така продукція вже не може називатися ані «сиром», ані «маслом».

На виробників, що поширювали інформацію, яка вводить в оману громадян, 10 грудня рішеннями АМКУ були накладені штрафи на:

ДП «Старокостянтинівський молочний завод» (Хмельницька обл.) – 84 892 000 млн грн;

ТОВ «Деражнянський молочний завод» (Хмельницька обл.) – 9 459 200 млн грн;

ТОВ «Вівальді Д» (Дніпропетровська обл.) – 6 900 000 млн грн.;

ТОВ «Інтер-мол» (Дніпропетровська обл.) – 4 022 000 млн грн.;

ТОВ «ОМПК «Славія» (Сумська обл.) – 3 500 000 млн грн.;

ТОВ «Іва-арт» (Івано-Франківська обл.) – 2 800 000 млн грн.

В Комітеті зауважують, що деякі виробники вдавалися до виготовлення неякісної продукції не вперше. У листопаді АМКУ оштрафував недобросовісних виробників – ТОВ «Богодухівський молзавод» (Харківська обл.), ТОВ «Малороганський молочний завод» (Харківська обл.), ТОВ «Гайсинський молокозавод» (Вінницька обл.), ПП «Сімол» (Київська обл.), ТОВ «Інтер-Мол» – на загальну суму близько 30 млн грн.

Таким чином, загальна сума штрафів, накладена комітетом на недобросовісних виробників молочної продукції у 2020 році, перевищує 140 млн грн. При цьому, відомство продовжує розгляд справ і щодо інших подібних порушників конкурентного законодавства, рішення по яким будуть прийняті в 2021 році.

Нагадаємо, Україні потрібна законодавчо закріплена ідентифікація всієї тваринницької продукції, а не лише молочної, – вважає Михайло Травецький, директор департаменту розвитку тваринництва Всеукраїнського Конгресу Фермерів. 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: