НОВИНИ

Названо щоденні продукти, які вбивають імунітет

03.01.2023 19:19
depositphotos_42798919-stock-photo-composition-food-products-table

Узимку турбота про імунітет стає особливо потрібною, але часто ми не замислюємося, що всі наші зусилля можуть виявитися марними через їжу, яку ми вживаємо. Про продукти, які послаблюють імунітет, розповідає «Лікар у кишені», пише agronews.ua.

Цукор і солодощі — головні вороги імунітету. Вони не лише підвищують рівень глюкози в крові, а й не дають нормально засвоюватися вітаміну С, який ми отримуємо з фруктів та овочів.

Алкоголь — надмірне споживання перевантажує печінку, через що сповільнюється процес очищення організму, виведення з нього токсинів і шлаків.

Фастфуд і напівфабрикати ускладнюють роботу шлунка та кишківника. Як наслідок — сили організму йдуть на відновлення нормального травлення, а не на захист від вірусів.

Молоко та твердий сир провокують утворення слизу й ускладнюють відходження мокроти. Втім, кисломолочних продуктів це не стосується — кефір, йогурт і ряжанка, навпаки, містять корисні лактобактерії, які підвищують захисні сили організму.

Білий хліб містить речовини, які знижують рівень Т-лімфоцитів і бета-клітин в організмі.

Краще замінити на житній, цільнозерновий або гречаний.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: