НОВИНИ

Названо рослини, які здатні змінити колір жовтка у яйцях

16.11.2020 12:28
jeltok-yaica-1024x561

Яскравий і насичений колір жовтка грає важливу роль в продажах курячих яєць, і ось поради експерта, які стануть в нагоді в промисловому яєчному птахівництві, розповів Фабіан Брокоттер, головний редактор Poultry World, в своїй статті. Про це повідомляє poultryworld, пише agronews.ua.

“Ідеального кольору жовтки не існує, тому що на нього сильно впливають переваги споживачів”, – вважає експерт.

Азіатські покупці люблять жовток від оранжевого до червоного кольору, європейські споживачі вважають за краще золотисто-жовтий.

Виробникам курячих яєць можна налаштувати своїх птахів на потрібний колір жовтка, додавши в корм для несучок натуральну сировину, таке як жовта кукурудза, люцерна, сушені овочі або інші рослинні матеріали.

Наприклад, трав’яна мука додасть жовтка темніший колір, а вживання більшості інших злаків насправді зробить жовток світліше.

Золотий жовток визначається двома складовими: жовтим основним кольором і червоним, щоб його посилити. Лютеїн і зеаксантин – каротиноїди, що забезпечують жовтий колір, а кантаксантин – червоний колір. Відповідно, в корм можна додавати добавки, але вони не завжди дають бажаний ефект.

7 проблем з пігментацією і діями

Розпад пігментів в кормах. Зберігайте добавки і премікси в герметичних контейнерах, в прохолодному місці і ніколи на сонці. Не перевищуйте термін придатності при зберіганні.

Недолік каротиноїдів в кормі. Це, безумовно, має місце, якщо ви використовуєте природні джерела, в яких концентрація найчастіше варіюється. З доданими пігментами легше управляти.

Недостатній запас пігменту. Кури, які починають кладку, можуть мати недостатній запас пігменту. Почніть годувати пігментом за 2-3 тижні до початку кладки.

Окисляющие речовини або антагоністи пігментів в кормі. Деякі речовини здатні звести нанівець дію пігментів, наприклад, ячмінь і тритикале в кормі. У таких випадках необхідно додавати в корм більш високі концентрації пігменту. Якщо винні окислювачі, додайте антиоксиданти.

Погане змішування корму. Завжди робіть попередню суміш пігментів перед остаточним змішуванням їх з кормом. Цей метод дає кращі результати змішування.

Погані умови зберігання. Тримайте корм в прохолодному і сухому місці. Зберігання кормів у вологих і / або теплих умовах знижує ефективність пігментів.

Необережне поводження з кормом або транспортування. Звертайтеся з кормом обережно, щоб різні компоненти не розділялися. Будьте особливо уважні, якщо ви використовуєте в своїй системі годування шнеки.


Перегляди: 24
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: