НОВИНИ

Названо регіон-лідер з постачання овочів в Україні

14.06.2022 18:06
ovochi-kurkul-34164

Україні вистачить ранніх овочів для консервації, навіть при тимчасовій окупації частини південних територій країни, повідомив в ефірі інформаційного телемарафону перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран. Про це повідомляє izbirkom.org.ua, пише agronews.ua.

Через російську окупацію лідером на ринку овочів став Ізмаїльський район на Одещині.

Як зазначив Непран, представники Одеського консервного заводу запевнили, що на огірки і помідори врожай дуже хороший, вже пішов у продаж. Ціна на ранній овоч зараз потихеньку падає.

А щодо забезпечення консервованими овочами, то перший віце-президент ТППУ назвав перспективи хорошими:

«Будуть і свіжі огірки, і помідори, і кабачки. Будуть і консервовані огірки, помідори. Буде й томатна паста. Що саме цікаве тут спрацював ринок. Зараз лідером з овочів став Ізмаїльський район на Одещині. Там якраз понад 300 гектарів засадили помідорами. Переживати немає чого, треба і самим консервувати, тому що домашні огірки і помідори — це дуже смачно. Наші виробники і великі, і фермери моментально відреагували і посадили більше овочів у цьому сезоні».

За його словами, у захопленій Херсонщині окупанти навмисно роблять все для того, щоб не пускати фермерів з молодою овочевою продукцією на територію України.

«В Херсонській області, те що вони вирощували, власне споживання там було буквально 10-20 %. Рештою вони забезпечували всю Україну. Тому окупанти роблять все, щоб не пускати фермерів та ставлять їх в таку позицію або ти робиш те, що ми тобі кажемо, або ти будеш голодувати. Цим людям ми щиро співчуваємо, адже для них це критична ситуація. Але з точки зору права, моралі, совісті, на превеликий жаль, говорити нічого — для росіян це пусті слова», — констатував Непран.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: