НОВИНИ

Названо причину небезпеки частого вживання йогуртів

22.02.2021 17:30
yogurt-v-multivarke

Йогурт — смачний і поживний продукт, який багато людей часто використовують для сніданку або перекусу. Але чи можна його вживати щодня? Що про це думають експерти в області правильного харчування? Про це повідомляє Comments.ua, пише agronews.ua.

Дієтолог Моргін Клер зазначила, що в складі йогуртів є корисні бактерії, які допомагають поліпшити травлення і контролювати вагу. Вона радить використовувати цей продукт для перекусу тим, хто стежить за своєю фігурою.

Лікар Ембер О’Брайан підкреслила, що йогурт є хорошим джерелом кальцію, який важливий для підтримки кісткової системи організму. А нутриціолог Хіба Батул додала, що цей продукт здатний підняти настрій і зміцнити імунну систему.

Але у йогурту є і протипоказання. Попри всю користь для організму, його не варто щодня вживати людям, у яких слабкий шлунок, тому що можна спровокувати різні порушення (метеоризм, нудоту, діарею і т.д.). Крім того, від кисломолочного продукту варто відмовитися тим, хто страждає непереносимістю лактози.

Варто пам’ятати, що регулярне вживання йогуртів, в складі яких є підсилювачі смаку, фарбники та велика кількість цукру, може привести до серйозних проблем зі здоров’ям. Краще купувати натуральний йогурт, без будь-яких добавок і самостійно збагачувати його фруктами, сухофруктами, горіхами і ягодами.

Нагадаємо, що українці більше не хочуть пити розчинну каву.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: