НОВИНИ

Названо прибутковість вирощування креветок в Україні

27.02.2020 16:32
ochishennie_varenie_krevetki-404402

Вартість кілограму вирощених в Україні креветок становить 500 гривень. Постачають їх переважно у ресторани. Загалом, як бізнес, креветкова ферма може приносити до 19% чистого прибутку, пише Газета.юа.

У селі Леляки, що у Вінницькій області, вже три роки діє ферма з вирощування креветок. У її створення інвестували €2,5 млн. Відкрили ферму два роки назад у приміщенні старої хутряної фабрики.

Мальків закуповують в Малайзії та доставляють авіаперевезенням. Далі їх поміщають у резервуари із морською водою, підігрітою до температури + 29-30 С. Задля безперебійного енергоживлення побудували сонячну електростанцію.

На вирощування креветки для продажу йде близько пів року. Наразі, продукцію переважно постачають до ресторанів у Вінницької області.

Обсяги продажу відносно невеликі: 50-100 кілограмів на тиждень, а вартість кілограму креветок – 500 гривень. Загалом, як бізнес, креветкова ферма може приносити до 19% чистого прибутку.

На креветочній фермі зазначають, що найвигідніше такий бізнес вести у південних областях: Херсонській, Миколаївській, Одеській, адже там найсприятливіші умови.


Перегляди: 23
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: