Ідеться про елемент, який бере участь у формуванні імунітету на клітинному рівні. Дієтолог та нутриціолог Лера Лавскі перерахувала продукти, які надають допомогу у боротьбі організму з Covid-19. Про це повідомляє golos.ua, пише agronews.ua.
Лікар порадила збагатити раціон людини, що лікується, їжею з рясним вмістом цинку. Справа в тому, що цей елемент бере участь у формуванні імунітету на клітинному рівні.
«Цинк міститься у продуктах тваринного походження: у м’ясі, у печінці, рибі та морепродуктах (устриці, молюски та оселедець). З рослинних джерел: зародки пшениці, бурий рис, овес, морква, горох, шпинат, цибуля та практично всі горіхи», — повідомила фахівець.
Визначити дефіцит цинку в організмі не складе труднощів. Так, експерт рекомендує звернути увагу на такі ознаки, як висипання, лущення на шкірі. Крім того, на нестачу цинку вказують дерматити, псоріаз та тривалий процес загоєння ран.