НОВИНИ

Названо продукти, що можуть спровокувати тромбоз

01.12.2021 18:57
1578899877_snimok-jekrana-2020-01-13-v-10_17_05

Тромбоз часто призводить до тромбоемболії – гострої закупорки кровоносної судини. Вона виникає через відрив тромбу і попадання його в кров, що циркулює. Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.

На думку медиків, деякі звичні для всіх і недорогі продукти можуть спровокувати загострення проблем із судинами. Якщо їх вживати одночасно з прийомом ліків, які розріджують кров, може виникнути тромбоз.

До небезпечних належать квасоля, броколі та шпинат. Вони шкідливі для людей, які мають захворювання серцево-судинної системи, їх робить достаток у складі вітаміну К. Як нещодавно з’ясували вчені, він є антагоністом ліків для лікування тромбозу. Тому одночасне їх застосування робить боротьбу з небезпечною недугою марною.

Для профілактики тромбозу рекомендується вживати продукти, які знижують рівень холестерину у крові. Такими продуктами в першу чергу є зелень, овочі та фрукти, які містять велику кількість клітковини. У цей же список потрапляє їжа на основі цільнозернових, наприклад, вівсяна каша, цільнозерновий хліб та кіноа.

Читайте також: Селекціонери вивели 2 нові найсолодші сорти томатів.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: