Тромбоз часто призводить до тромбоемболії – гострої закупорки кровоносної судини. Вона виникає через відрив тромбу і попадання його в кров, що циркулює. Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.
На думку медиків, деякі звичні для всіх і недорогі продукти можуть спровокувати загострення проблем із судинами. Якщо їх вживати одночасно з прийомом ліків, які розріджують кров, може виникнути тромбоз.
До небезпечних належать квасоля, броколі та шпинат. Вони шкідливі для людей, які мають захворювання серцево-судинної системи, їх робить достаток у складі вітаміну К. Як нещодавно з’ясували вчені, він є антагоністом ліків для лікування тромбозу. Тому одночасне їх застосування робить боротьбу з небезпечною недугою марною.
Для профілактики тромбозу рекомендується вживати продукти, які знижують рівень холестерину у крові. Такими продуктами в першу чергу є зелень, овочі та фрукти, які містять велику кількість клітковини. У цей же список потрапляє їжа на основі цільнозернових, наприклад, вівсяна каша, цільнозерновий хліб та кіноа.
Читайте також: Селекціонери вивели 2 нові найсолодші сорти томатів.