НОВИНИ

Названо продукти, що допоможуть організму після пневмонії

08.12.2021 19:09
produktu_samye_kaloryynye

Запалення легенів потребує певного режиму та живлення. Незважаючи на досягнення сучасної медицини, запалення легенів (пневмонія) є поширеним захворюванням, що реально загрожує життю. Пневмонія потребує певного режиму, включаючи правильно підібране харчування. У цьому допоможуть деякі продукти, що прискорюють одужання. Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.

  • Зелений чай

Після захворювання пийте багато води, а також зеленого чаю, тому що в ньому міститься велика кількість поліфенолів – антиоксидантних речовин, які нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, здатних викликати окисний стрес та посилити запалення легенів.

  • Жирна риба

Жирні сорти риби багаті на омега-3 ненасичені жирні кислоти, тому лікарі радять щотижня з’їдати 2-3 порції риби (палтус, скумбрія, оселедці, салаки). З їхньою допомогою можна знизити запальний процес в організмі.

  • Грецькі горіхи

У складі волоських горіхів багато вітамінів та мікроелементів, у тому числі й омега-3 жирних кислот, тому вони підтримують здоров’я всього організму. Жменя горіхів на день також здатна зміцнити імунітет та знизити запалення.

  • Вітамін С

Вітаміну С хворий повинен отримувати вдвічі більше, оскільки прийом лікувальних препаратів впливає на обмін вітамінів та погіршує їхнє всмоктування. Джерела вітаміну С обов’язково мають бути в раціоні. Це апельсини, ківі, полуниця, чорна смородина, лимони, болгарський перець, квашена капуста, мандарини, смородина, аґрус, усі види цибулі, обліпиха, відвари шипшини.

Читайте також: Селекціонери вивели нову цікаву культуру методом щеплення.



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: