НОВИНИ

Названо продукт, який здатний продовжити життя

28.04.2021 18:49
pesketarianstvo

Всі знають, що раціон необхідно регулярно збагачувати рибою, тому що вона багата на різні вітаміни та корисні речовини, зокрема омега-3 жирні кислоти, які здатні продовжити життя. Про це повідомляє CommentsUa, пише agronews.ua.

Такими висновками поділилися дослідники з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я в Бостоні. Вони з’ясували, що вживання риби, в якій містяться омега-3 кислоти, допомагає продовжити життя. Фахівці запросили для експерименту понад 2500 людей віком 65 і більше років, і спостерігали за показниками їх здоров’я протягом 16 років. Виявилося, що добровольці з високим рівнем омега-3 жирних кислот в організмі, жили в середньому на 2,2 року довше, в порівнянні з тими, у кого частка жирних кислот була менше. За словами дослідників, чим вище був вміст омега-3 в крові, тим нижче була вірогідність смерті протягом найближчих років.

Результати експерименту показали, що у любителів риби загальний ризик смерті від захворювань знизився на 25%, а ймовірність летального результату від проблем з серцем — приблизно на 35%, в порівнянні з іншими учасниками.

Автор дослідження Даріуш Мозаффарян зазначив, що жирні ненасичені кислоти дуже важливі для підтримки організму, зокрема серцево-судинної системи. І їх користь “монетизується” в похилому віці у вигляді додаткових років життя.

Читайте також: названо фрукт-замінник м’яса.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: