НОВИНИ

Названо перспективний ринок для експорту української замороженої малини

06.01.2022 09:06
saldytos-avietes-65930834

Аналітики звертають увагу українських експортерів на дуже перспективний, але поки що зовсім незасвоєний ними ринок замороженої малини – на ринок Японії. Про це повідомляє east-fruit.com, пише  agronews.ua.

У 2021 році Японія може збільшити імпорт малини на 25% у вартісному та на 5% у натуральному вираженні. На тлі різкого зростання світових цін на заморожену малину інші країни знижують обсяги імпорту, але Японія продовжувала нарощувати закупівлі цих ягід.

«Японія цікава, перш за все, тим, що це один із найбільш стабільних у світі ринків, який демонструє стійку тенденцію зростання. Друга причина, чому українські експортери повинні звернути увагу на ринок Японії – це високий рівень цін за високих, звичайно ж, вимог до якості продукції, що поставляється на ринок. Ну і третя причина – це те, що основні конкуренти України, Сербія та Польща вже поставляють заморожену малину в Японію, причому Сербія є другим найбільшим після Чилі постачальником цієї ягоди в Країну сонця, що сходить», — каже Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Чилі та Сербія у 2021 році забезпечать до 65-70% усіх постачань замороженої малини на ринок Японії. Ще по 12% всього обсягу японського імпорту цього продукту припадає на Нову Зеландію та США. Питома вага імпорту замороженої малини з Данії, Польщі та Франції становить близько 2% на кожну країну.

Цікаво, що навіть Боснія та Герцеговина вже постачає заморожену малину до Японії, але з України поки що не було жодного постачання. При цьому Україна продовжує постачати основну частину своєї продукції до Польщі, яка, у свою чергу, добре заробляє на реекспорті української малини.

Читайте також: якої підтримки очікує українська молочна галузь



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: