НОВИНИ

Названо перспективну ягоду для розвитку на ринку

14.04.2021 08:08
homemade-tartlets-from-shortcrust-pastry-with-different-ripe-berries-raspberries-blueberries-blackberries-sea-buckthorn-dogwood-chokeberry_135777-200

Лохина впевнено втримує провідні позиції серед ягідних культур, і кількість плантацій з нею щороку збільшується. Але при цьому зростає і площа насаджень з обліпихою, яка поки що нова і не дуже популярна в комерційному вирощуванні, однак має неабиякі перспективи. Про це повідомляє Jagodnik, пише agronews.ua.

“Почали ми з невеликих площ, висадивши у 2016 році по 6 га лохини та суниці садової. На цих плантаціях ми пробували деякі види технологій і відточували свої навички. Наразі вирощуємо 35 га лохини і 22 га обліпихи, і саме ці культури зазначені як основні в плані розвитку нашого підприємства, оскільки 6 га суниці садової минулоріч ми викорчували, бо вона відпрацювала свій термін”, – розповів головний агроном аграрної компанії «Еко-Парк» Федір Прима.

За словами експерта, господарство обрало саме такі культури, оскільки лохина в 2016 році була дуже популярною.

“Спробували вирощувати лохину, зрозуміли основні моменти технології та почали розширювати свої насадження. Що ж стосується обліпихи, то 2017-2018 роках ми дізналися про цю культуру та зацікавилися неї. Шукаючи якісний садивний матеріал, вийшли на латвійський розсадник селекціонера Андрія Брювеліса. Після того, як побачили його плантації, вирішили розширюватися в цьому напрямку. Якщо говорити про промислові масштаби, то це нова культура, невимоглива, попит на яку зростає все більше і більше. І ми розуміємо, що треба ще розширюватися, тому що ринок обліпихи зростає”, – каже Федір Прима.

Нагадаємо, що українські фермери починають вирощувати найдорожчу у світі ягоду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: