НОВИНИ

Названо перспективні напрямки експорту сиру

21.08.2023 16:26
Set or assortment cheeses. Maasdam, smoked cheese, camembert, blue cheese, parmesan, brie cheese with basil and pepper on on white marble board white wooden old background. Top view. Free copy space.

В українських сирах зацікавлені країни Сходу, Південної Америки, а також деякі країни ЄС. Про це під час прямого ефіру в Instagram розповіла директорка департаменту ProCheese від Ardis Group Наталія Кагадій, пише agronews.ua.

Малим сироварам досить важко вийти на зовнішній ринок, бо дуже багато вимог до отримання сертифікації. Це складний процес, який потребує фінансування. Наразі в держави немає відкритих програм, які б допомогли підготувати сироварів до сертифікації. Це можуть дозволити лише великі виробники.

Вона нагалошує, що натомість є багато грантових програм на обладнання для сироварень, а також навчальних курсів, які можна пройти в академії ProCheese.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: