ВАЖЛИВО

Названо п’ять продуктів, які захищають організм від COVID-19

05.12.2020 18:01
cink-1038x576.jpg.pagespeed.ce.85TJoib_v8

Дослідження показують, що низький рівень цинку може збільшити ризик смерті від коронавірусної інфекції, тому важливо, щоб раціон в умовах пандемії обов’язково містив продукти, багаті цим мінералом. Про це повідомляє greenpost, пише agronews.ua.

Цинк необхідний людському організму для різних функцій: він бере участь в процесах ділення клітин, розщеплення вуглеводів, грає важливу роль в зміцненні імунітету. Медичні працівники відзначають, що в наші дні, крім дотримання всіх заходів щодо стримування коронавіруса, потрібно також готувати організм до боротьби з ним. Цьому в тому числі сприяє споживання певних продуктів, багатих певними поживними речовинами.

Для поповнення цинку і кращого захисту організму від COVID-19 експерти радять включити в раціон п’ять доступних продуктів, насичених  важливим мінералом.

Бобові. Для кращого засвоєння цинку з цієї групи продуктів медики радять піддавати їх замочуванню, варінню, пророщуванню.

Горіхи і насіння. Насіння гарбуза, кунжуту і кеш’ю особливо багаті на потрібну організму речовину.

Молочні продукти. Крім цинку вони є багатим джерелом і інших поживних речовин. Особливо корисна “молочка”, що пройшла ферментацію, – натуральний йогурт, ряжанка, сир.

Яйця. Вони містять велику кількість цинку, завдяки чому ефективно зміцнюють імунітет.

Темний шоколад. Він забезпечує організм не тільки цинком, але  й антиоксидантними речовинами, які борються із запаленням,покращуючи  роботу серця, мозку.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: